Vergoeding

 

Op dit moment heb ik geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat ik je na de behandeling een factuur stuur die je zelf betaalt. De factuur kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar en afhankelijk van je verzekering krijg je dan het gehele bedrag of een gedeelte hiervan terug. Heb je een restitutiepolis dan zul je tussen de 90% en 100% terugkrijgen. Heb je een naturapolis dan zal dat tussen de 60% en 80% zijn. De exacte vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het type zorgpolis. Ik raad je aan om voorafgaande aan de behandeling te informeren bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding en voorwaarden. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor maar ik kan wel met je meedenken.

Als je de kosten wilt declareren is een verwijsbrief van jouw huisarts vereist, ook zal de gestelde DSM-5 diagnose in aanmerking moeten komen voor vergoeding. Sommige diagnoses komen namelijk niet aanmerking voor vergoeding. Voorbeelden hiervan zijn relatieproblemen, een specifieke fobie,  aanpassingsproblemen of identiteitsproblemen.

Let op: indien je de zorg wilt declareren bij de zorgverzekeraar is er altijd sprake van een wettelijk eigen risico. In 2021 is dit minimaal €385. Dit eigen risico geldt ongeacht of de behandelaar wel of geen contracten heeft met zorgverzekeraars. 

Tarieven

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waarbij verschillende trajecten gehanteerd worden. Welk traject van toepassing is bespreken we na het intakegesprek. 

 

Traject SessiesTarief
Kort 4-5

€522,13

Middel 7-8

€885,01

Intensief9-10

€1.434,96

Onvolledig traject1-2

€228,04

Consult1

€114,41

Onverzekerde zorg

Je kunt de sessies ook zelf betalen of dit door je werkgever laten doen. Bijvoorbeeld als je wel klachten hebt maar deze niet vergoed worden. Of als je geen verwijsbrief van de huisarts hebt.  Een losse sessie is €114,41.

Annuleren afspraak

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Binnen 24 uur voor de afspraak worden de kosten van de sessie wel volledig in rekening gebracht (deze rekening kun je niet declareren bij de zorgverzekering). 

Scroll naar top